dinsdag 31 december 2013

OUD & NIEUW


Heel Facebook staat vol met sentimentele en emotionele jaarverslagen over 2013. Alle zwarte Eastpack rugzakjes die je vindt zijn gevuld met rotjes en ander vreselijk eng spul. De straten zijn overspoeld door jongetjes met zwarte jassen, petjes en deze rugzakjes. Het dorp is in rep en roer. Onze C1000 kan het amper nog handelen en de drankenspecialist draait ineens overuren. De geur van oliebollen maakt me misselijk en ik weet nog steeds niet wat ik vanavond aan ga trekken.

Het is oudejaarsdag...

Ik heb niet heel veel met oud & nieuw. Natuurlijk ben ik onwijs dankbaar dat ik een mooi jaar mag afsluiten en dat 2014 voor de deur staat, maar ik ben er gewoon niet zo dol op. Een aantal jaar geleden, toen ik nog jong, onbezonnen en single was, ging het me prima af. Gewoon op je eigen dorp een beetje hangen, overal een sapje doen, vuurwerk kijken en zo laat mogelijk (lees: vroeg in de ochtend) naar bed. En dan de volgende morgen met je brakke koppie bij opa langs om iedereen een gelukkig nieuw jaar te wensen.

Maar tegenwoordig zijn er gewoon veel te veel moeilijke keuzes. Je wilt iedereen het liefst bij elkaar hebben, dat is the big problem. Je ouders, andere familieleden, vriendinnen, maar ook je vriendje. Dit is echt mission impossible. De enige optie: een enorm groot feest geven en iedereen overtuigen dat het bij jou écht het leukst wordt. Al de mensen om je heen hebben immers ook zoveel opties. Maar, helaas. Mijn studentenbudget laat dit absoluut niet toe. Er zijn te veel mensen met wie je samen het nieuwe jaar in wilt luiden. Eigenlijk gewoon een luxe probleem. 

Dan maar een middenweg dit jaar. Niet iedereen bij elkaar, maar wel een beetje van alles en van alles een beetje. Tot na de allergrootste vuurklappers bij pappie en mammie chillen samen met een vriendin, zusjes, broertje en andere kennissen. Daarna gewoon weer old school op ons fietsje naar een dorpje verderop. Een huisfeestje met vriendjelief en veel andere bekenden. Prima. Toch nog een beetje dorp hangen en sapjes doen, net als vroeger.

De drankjes zijn ingeslagen en de hapjes zijn gemaakt. Het feest kan beginnen. We maken er een topavond van! 2014, you're gonna be awesome.

HAPPY NEW YEAR!

Liefs,
Amanda

2 opmerkingen:

  1. Wat kun jij toch leuk schrijven. Een plezier om het te lezen.
    Dat al je dromen in 2014 uit mogen komen.
    Fijne jaarwisseling en geniet van de "sapjes"!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Nel, leuk om te lezen. U ook een héle fijne jaarwisseling en een goed 2014! :)

      Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achter laat. Thanks!